Wie de volledige historiek van dit project wil lezen, vind deze elders terug op deze website. De talrijke affiches in de wijk geven aan dat vooral het hoge aantal wooneenheden binnen het project niet breed gedragen wordt. De vrees voor een verstedelijking is met gebouwen van drie verdiepingen hoog uiteraard niet geheel ongegrond. Aan hen raad ik aan dit artikel tot het einde uit te lezen.
De procedure voor de verkavelingsvergunning is de volgende stap, maar waarom moet dit je interesseren?
Wat is een verkavelingsvergunning?
Zie het als het inkleuren van het zwart-witte plan. De ruimte wordt opgedeeld in zones met verschillende bestemmingen. Dit betekent dat hierdoor bijvoorbeeld de publieke ruimte voor wegenis, de ruimte voor de scholen, woningen maar ook zorgwoningen en co-housing ingekleurd worden.
Wat is het niet?
Wel, het is geen bouwvergunning. Je zal er dus geen detailtekeningen vinden met de inrichting van de respectievelijke gebouwen. De fase van de bouwvergunning volgt dus later nog.
Waarom is het dan wel zo belangrijk?
Het inkleuren mag dan wel op het vlakke plan gebeuren, maar de hoogte van de gebouwen is net zo zeer onderwerp van deze vergunning. Binnen de dozen die als gevolg hiervan vergund worden, mag dus later gebouwd worden. Als je dus een bezwaar hebt tegen de omvang van die dozen (lees: de hoogte), is nu het moment om je stem te laten horen. Hetzelfde geldt over andere aspecten.
Op de website van Brasschaat vind je de presentatie die in september 2020 getoond werd. De inhoud van het dossier is teveel om hier nog eens te herhalen; je kan je geheugen opfrissen door op het plaatje hiernaast te klikken.
We lezen op de website van Brasschaat dat het omgevingsdossier loopt van 18 januari tot 16 februari. Dit is dus de termijn om eventuele bezwaren aan te brengen. Deze bezwaren dien dan later behandeld te worden en al dan niet ontvankelijk. Spannende tijden dus !
Je volgt dus de link, zoekt het adres op via het kaartje en een oranje bol geeft aan dat er openbaar onderzoek loopt. Door dit aan te klikken en vervolgens op de i van info te klikken in de kolom detail, krijg je de aanvragen/tekeningen/…
Om een bezwaarschrift in te dienen moet je inloggen; dat doe je door rechtsboven op inloggen te klikken. Denk eraan, een bezwaarschrift kan alleen ingediend worden wanneer het openbaar onderzoek lopende is, en dat is dus tot 16 februari.
Wie dit liever niet via de computer doet, en het dossier alsnog wil inkijken, kan hiervoor een afspraak maken op het gemeentehuis.
We kunnen dus niet genoeg aangeven hoe belangrijk deze periode is in het proces.
Wie geen bezwaar wil aantekenen maar zijn mening graag deelt, kan die achterlaten onderaan.
GD
Ons mooi schip is op een flinke ijsberg gelopen. Nu zal alles veranderen.
Het orkest blijft spelen.